dijous, 28 de gener del 2010

L'olor de la pluja

Hola de nou companyes i companys!

Avui m'agradaria parlar d'un fet tan característic com és l'olor de la pluja. És una sensació que tots percebem i que no sols ser un tema de conversa a l'hora de la cervesa.

M'he informat una mica i m'he trobat en que hi han moltes teories formulades respecte a aquest tema:

Primerament, aquesta olor potser deguda a les espores que habiten el terra i, l'humitat de la pluja, afavoreix la seva reproducció, cosa que produeix un despreniment d'espores oloroses que son percebudes pel nostre olfacte.

D'altra banda, he descobert que els llampecs també tenen una olor pròpia a causa d'uns elements químics.

Deixant de banda tot el tema científic, a qui no li agrada aquesta olor? S'ha demostrat que aquests olors produeixen alegria, felicitat i relaxació. I sembla mentida poder descobrir aquest fet ja que sempre he pensat que és un tresor que ens brinda la naturalesa poder gaudir d'aquest aroma i d'aquesta sensació embriagadora.

Tot plegat, quan tingueu de nou l'oportunitat de gaudir d'aquesta sensació, no la menyspreeu i aprofiteu-la, ja que veient tot el mal que li estem fent al planeta terra potser sigui una de les moltes coses que trobarem a faltar.

3 comentaris:

  1. També és curiós que la pluja d'estiu té una olor diferent i característica, veritat?
    Per cert, posa títol a les teues publicacions!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel consell de lo del títol Pau.

    I sí, aquesta sensació es sol donar sempre que hi ha tempesta estiuenca. A l'hivern es poc probable que puguem percebre aquesta olor.

    Salut company

    ResponElimina
  3. Ben cert, que n'hi han cerveses i cerveses... ;)

    De nou, em trec el barret.

    M'encanten aquestes petites coses de la vida, que encara trobo més valuoses en no poder-se comprar ni vendre. Així que gràcies, perquè a banda dels fets científics que he après, llegint gairebé he sentit l'alegria, felicitat i relaxació que produeix.

    [Per cert, l'escena de la foto és d'aquelles de voler vore des d'una finestra...]

    Petons d'olor de pluja

    ResponElimina